Nike Free 3.0 – de eerste keer

Gistermiddag even mijn nieuwe schoenen (Nike Free 3.0) uitgeprobeerd. Ze zouden een meer barefoot ervaring bieden dan de Free 5.0’s die ik al heb (2x..) maar ik merkte eigenlijk niet heel veel verschil. Naar mijn idee zit er toch te veel demping in, er is niet echt voelbaar contact met de grond en dus maken deze schoenen het nog steeds mogelijk om met foute techniek te lopen. Elke keer dat ik op mijn Vivobarefoot schoenen loop, merk ik direct dat ik mijn manier van lopen aan moet passen om geen harde klappen te maken, zoals je ook op blote voeten rennen zou. Ik dacht (hoopte) dat de Free 3.0’s wat meer hierbij in de buurt zouden komen! Misschien ben ik te vroeg met mijn oordeel, dat zal uit de volgende runs gaan blijken. Ze lopen verder wel erg lekker hoor!! Mocht je je afvragen waarom ik niet gewoon op mijn Vivobarefoot’s ren als ik dat zo fijn vind: mijn linkervoet is nog niet helemaal gewend aan het barefoot rennen en daar krijg ik dan last van. Die voet heeft eigenlijk wat rust nodig, maar zolang ik aan het trainen ben voor een grote loop (hallo Amsterdam halve marathon – I’m looking at you) ga ik niet op de bank zitten en loop ik lekker door op andere schoenen!

Total distance: 7.65 km
Average speed: 5.43 min/km
Total Time: 00:46:50

 

Bovenstaande gegevens komen uit de TomTom Runner Cardio. De stops in mijn route werden trouwens veroorzaakt door 2x rood stoplicht, en doordat ik wat foto’s maakte in het Blokweerpark – erg mooi in het zonnetje!

Geef een reactie