Onverwacht maar wel lekker. Nieuw PR op de 10km

Ik zou eigenlijk weer samen met Annet gaan rennen maar het was al laat dus ging ik alleen. Ik had geen flauw idee wat voor rondje ik zou gaan doen, dus ik liet het een beetje afhangen van hoe lekker ik liep. Ik merk dat ik toch nog erg moet wennen aan rennen in het donker, die stilte op straat geeft me een beetje het gevoel dat ik al te laat ben, alsof iedereen hun rondje al gedaan heeft en ik nu nog heel zielig moet inhalen ofzo. De voorbereidingen duren ook langer trouwens, moet nu ook nog eens een reflecterend vest aan en een knipperlicht installatie! Bovendien is het afwegen of ik in lange mouwen en broek moet gaan.

Maar goed, daar ging ik dan. Misschien kwam het door die snelle 5K van 2 dagen eerder, het tempo zat er eigenlijk meteen lekker in. Ook de hartslag bleef relatief laag dus kon ik dat tempo goed volhouden. Het werd dus een groter rondje besloot ik. Normaal zou ik dan mijn 12km parkenroute lopen, maar in het donker blijf ik toch liever op verlichte paden. Geen zin om me te blesseren omdat ik iets niet heb gezien! Het zou dus een rondje worden van zo’n 10km.

Pas na 8km had ik pas echt in de gaten hoe lekker ik liep, en dat het nog wel eens een nieuwe snelste tijd zou kunnen opleveren. Met dat in het achterhoofd is het natuurlijk niet zo gek dat je dan opeens nog een tikje harder gaat lopen!  Pas in de laatste kilometer begon mijn hartslag in de dakgoot te hangen, maar dat was het dubbel en dwars waard: toen mijn Tomtom Runner op 10.00km sprong las ik 54:34 af! Ongelofelijk hoe makkelijk ik dat nieuwe PR te pakken heb gekregen! Dit voelde zoveel beter dan de 5km race die ik hiervoor liep, dat kostte echt moeite en deze kwam op een presenteerblaadje! Ok, toegegeven, het is nog niet de 50 minuten die ik 10 jaar terug liep, maar na 4 maanden trainen mag ik niet klagen denk ik zo!

Afgelopen week gaat hiermee mijn boeken (blog) in als de week van de records: zondag langste afstand en tijd, dinsdag snelste 5km en nu de snelste 10km. Happy happy joy joy. Zondag ga ik oefenen voor de halve marathon van volgende week, waar zal ik heen rennen? Volendam, Enkhuizen, of nog een keer Medemblik? EDIT: je leest het hier!

Total distance: 10.45 km
Average speed: 5.26 min/km
Total Time: 00:56:51

Geef een reactie